Sezona 2023 končana

V začetku oktobra je v Italijanskem Čedadu potekala zadnja dirka letošnje sezone gorskih hitrostnih dirk. Matej je začel zelo dobro, z najhitrejšimi časi na sobotnih treningih, a žal končal s trkom ob ograjo na nedeljski prvi vožnji.

»Misli in aktivnosti so sedaj v celoti in v polni moči usmerjene v sezono 2024. Želimo čim prej začeti s pripravami, saj čas hitro teče in na koncu gre vedno na tesno. Pred sezono želimo opraviti tudi nekaj testnih dni na dirkališču, da optimalno nastavimo podvozje, za kar letos nismo imeli časa,« pravi Matej po koncu letošnje sezone.

V Čedadu, kjer se vije 6,4 km dolga proga, od mesta do svetišča Stara Gora (Castelmonte), je nastopilo 182 dirkačev. Tokrat se je odvijala že 46. izvedba te gorsko hitrostne dirke.

Po dirki in incidentu na progi je Matej povedal: »Nesreče se dogajajo in na srečo je bila ta minimalna. Minilo je že 10 let od moje zadnje večje nesreče, kar si štejem za uspeh glede na to, da na vsaki dirki peljem na vso moč na centimetre od ograj in skal.«

 Sezona 2024 se bo predvidoma pričela konec Aprila z dirko Rechberg v sosednji Avstriji.